Denken in oplossingen in plaats van problemen

Uw partner bij alle vragen over huurproblemen

Uw partner 

bij alle vragen over  huur-problemen

Als woningcorporatie wilt u er zijn voor uw huurders en er tegelijk voor zorgen dat alles ook financieel soepel verloopt. De praktijk laat helaas steeds vaker zien dat niet iedereen aan zijn verplichtingen kan voldoen. Het is belangrijk dat er dan een zorgvuldige afweging wordt gemaakt hoe om te gaan met wanbetalers. 


Het is noodzakelijk om op een zorgvuldige manier de wettelijke regels en de huurvoorwaarden te volgen en om tegelijkertijd rekening te houden met de persoonlijke omstandigheden van de huurder. Vanuit onze lange en brede ervaring met woningcorporaties zijn we inmiddels veel meer dan een incassobureau en/of gerechtsdeurwaarder en denken we liever in oplossingen dan in problemen.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Voorkom grotere problemen door tijdig ingrijpen

Goede communicatie van levensbelang

Wij streven naar een goede communicatie en samenwerking

Onze dienstverlening is erop gericht om u te ondersteunen bij al uw uitdagingen op het gebied van incasso en huurrecht. Uiteraard zijn we er om openstaande vorderingen te innen maar liever nog zorgen we ervoor dat door een goed incassobeleid en tijdig ingrijpen grotere problemen worden voorkomen.


Een goede communicatie en samenwerking met de huurder en zijn ondersteuners helpt in veel gevallen om tot een bevredigende oplossing te komen. Wij weten als geen ander hoe we daar in de praktijk mee om moeten gaan en komen op een zakelijke en menselijker manier tot het beste resultaat.

Liever direct contact?

Onze diensten

Veel meer dan een incassobureau

Financieel juridisch advies

Veel problemen kunnen voorkomen worden door het incassobeleid bij een huurachterstand beter in te richten. Dat zorgt voor een eerdere signalering en kan een verdere escalatie van de financiële problemen voorkomen. Wij stellen vanuit onze ervaring dat beleid graag samen met u op.


Huurrecht

Als woningcorporatie heeft u te maken met veel verschillende huurders en huurcontracten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze contracten juridisch correct zijn en voldoen aan alle eisen.


Mediation

Het kan gebeuren dat er een geschil ontstaat tussen u en een huurder. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de hoogte van de huur, onderhoudsklachten of overlast. Wij kunnen u helpen met mediation. Dit betekent dat wij als onafhankelijke partij optreden en proberen om samen met u en de huurder tot een oplossing te komen.


Incasso

Het kan voorkomen dat een huurder zijn of haar huur niet op tijd betaald. Wij kunnen u helpen met het incasseren van achterstallige huur.


Gerechtsdeurwaarder

Als het niet lukt om de huurachterstand of het geschil op te lossen, kan het nodig zijn om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Wij hebben ervaren gerechtsdeurwaarders in dienst die u kunnen helpen met het innen van achterstallige huur of het uitvoeren van een vonnis.

Heeft u ons nodig als uw ervaren totaalpartner of heeft u nog vragen, neem contact met ons op via onderstaande opties.

Bel ons

Mail ons

Plan afspraak

"De jarenlange samenwerking voelt vertrouwd. Menselijk waar het kan, professioneel waar het moet"

Elke corporatie heeft zijn eigen dynamiek

Maatwerk vanuit een sterke relatie

Wij begrijpen dat het behouden van relaties een belangrijke rol speelt bij het incasseren van uw vordering. Bij Wigger Van het Laar handelen we vanuit de menselijke maat omdat wij geloven dat mensen zaken doen met mensen. Tegelijkertijd verliezen wij uw financiële belangen niet uit het oog.


Bij Wigger Van het Laar gaan we voor langdurige relaties met onze opdrachtgevers. Elke corporatie heeft zijn eigen dynamiek en mede daarom zorgen we voor we voor op maat gemaakte dienstverlening. We willen samen met uw organisatie werken aan een nog betere dienstverlening voor huurders én minder financiële risico's. Met bijna 25 jaar aan ervaring en een deskundig team hebben wij op alle gebieden de juiste expertise in huis.

Partner worden of meer weten?

Van nature nieuwsgierig en leergierig

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Particuliere verhuurders opgelet! Dit verandert de Wet Betaalbare Huur voor u

Particuliere verhuurders opgelet! Dit verandert de Wet Betaalbare Huur voor u

Op 1 juli 2024 treedt de Wet Betaalbare Huur in werking. De wet voert een aantal belangrijke wijzigingen door voor u als part...
Lees verder >
Schulden onder studenten | Blog | WVHL

De voordelen van een professioneel incassobureau inschakelen

Wanneer een klant een factuur niet betaalt, kan dit voor een onderneming serieuze financiële problemen veroorzaken. Of het nu...
Lees verder >
Schulden onder studenten | Blog | WVHL

Schulden onder studenten

Onderwijsinstellingen krijgen steeds meer te maken met schulden onder studenten. Jongeren hebben moeite met het tijdig betale...
Lees verder >

Veelgestelde vragen

Een gerechtsdeurwaarder is een door de Kroon benoemd openbaar ambtenaar en is belast met de ondersteuning van de uitvoering van de rechtspraak in Nederland. 

 

De werkzaamheden die de gerechtsdeurwaarder uitvoert die hem bij de wet zijn opgedragen worden ambtelijke werkzaamheden genoemd.

De ambtelijke werkzaamheden bestaan uit dagvaarden, betekenen, opmaken van akten, executeren en onder meer toezicht houden bij openbare verkopen.

U kent het wel. Op de laatste aanmaning staat iets als: "als u nu niet betaalt geven wij de zaak uit handen van onze deurwaarder en zijn alle kosten voor uw rekening". Maar wat doen wij dan als u de zaak uit handen heeft gegeven?

Nee, wij kunnen geen verhaalsinformatie verschaffen. Wel kunnen wij op basis van de ruime bekendheid met en ervaring in deze regio een inschatting maken van de situatie. 

 

Indien wij in het recente verleden zaken op betrokkene als oninbaar hebben afgeboekt, stellen wij u hiervan in kennis.

Bel ons

Mail ons

Plan afspraak