Van beleid en procedures tot aan incasso

Gemeenten

Als gemeente ben je medeverantwoordelijk voor het welzijn van de inwoners terwijl je tegelijkertijd zelf ook financieel de boel op orde moet hebben. Dat maakt het innen van openstaande vorderingen complex. 


Als financieel juridisch expert kunnen wij in dat proces niet alleen helpen bij de directe incasso maar ook bij het opstellen van beleid en procedures voor het innen van openstaande vorderingen. Daarbij adviseren we uiteraard ook waar nodig over de juridische aspecten die daarbij komen kijken. Dat helpt bijvoorbeeld om te kijken of de inning haalbaar is en wat daarvoor de meest effectieve manier is. 


Door samen te werken met onze financieel juridisch experts kan de gemeente er dan ook zeker van zijn dat dit op een juridisch verantwoorde en efficiënte manier gebeurt. Dit leidt uiteindelijk tot een hogere incassoscore en een betere financiële positie voor de gemeente.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wil je meer weten over de situatie  binnen jouw gemeente?

We nemen graag het voortouw en werken vanuit de menselijke maat. Wij laten ons hart spreken en zijn hard als dat nodig is.

Bel ons

Mail ons

Plan afspraak

"Wij hebben een publiek imago wat niet verloren mag gaan. Dat snapt Wigger Van het Laar"

De menselijke route op weg naar het recht

Regievoerder

Om dit proces is goede banen te leiden, zijn wij een deskundige regievoerder. Onze diverse specialisismen maakt dat we krachtig te werk kunnen gaan. We zijn opgewassen tegen uiteenlopende uitdagingen en weten de (menselijke) weg om rechtvaardig uw recht te kunnen halen.

Van nature nieuwsgierig en leergierig

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Particuliere verhuurders opgelet! Dit verandert de Wet Betaalbare Huur voor u

Particuliere verhuurders opgelet! Dit verandert de Wet Betaalbare Huur voor u

Op 1 juli 2024 treedt de Wet Betaalbare Huur in werking. De wet voert een aantal belangrijke wijzigingen door voor u als part...
Lees verder >
Schulden onder studenten | Blog | WVHL

De voordelen van een professioneel incassobureau inschakelen

Wanneer een klant een factuur niet betaalt, kan dit voor een onderneming serieuze financiële problemen veroorzaken. Of het nu...
Lees verder >
Schulden onder studenten | Blog | WVHL

Schulden onder studenten

Onderwijsinstellingen krijgen steeds meer te maken met schulden onder studenten. Jongeren hebben moeite met het tijdig betale...
Lees verder >

Veelgestelde vragen

Een gerechtsdeurwaarder is een door de Kroon benoemd openbaar ambtenaar en is belast met de ondersteuning van de uitvoering van de rechtspraak in Nederland. 

 

De werkzaamheden die de gerechtsdeurwaarder uitvoert die hem bij de wet zijn opgedragen worden ambtelijke werkzaamheden genoemd.

De ambtelijke werkzaamheden bestaan uit dagvaarden, betekenen, opmaken van akten, executeren en onder meer toezicht houden bij openbare verkopen.

U kent het wel. Op de laatste aanmaning staat iets als: "als u nu niet betaalt geven wij de zaak uit handen van onze deurwaarder en zijn alle kosten voor uw rekening". Maar wat doen wij dan als u de zaak uit handen heeft gegeven?

Nee, wij kunnen geen verhaalsinformatie verschaffen. Wel kunnen wij op basis van de ruime bekendheid met en ervaring in deze regio een inschatting maken van de situatie. 

 

Indien wij in het recente verleden zaken op betrokkene als oninbaar hebben afgeboekt, stellen wij u hiervan in kennis.

Bel ons

Mail ons

Plan afspraak