Juridisch advies

Onze kennis van het proces- & executierecht vormt de basis voor een goedlopende gerechtelijke procedure en een efficiënte afwikkeling van gerechterlijke uitspraken.

Wij weten wat werkt en wat niet.

Advies  

Wij werken in uw belang

 

Wij adviseren u bij een juridich probleem op juridische 

vraag, bij het voeren van schikkingsonderhandelingen en bij het opstellen of beoordelen van contracten en algemene voorwaarden.

 

Ook staan wij u bij in het opstellen van juridische stukken en in de rechtbank als procesgemachtigde.


Heeft u juridisch advies nodig?

Neem contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.

Bel ons

Mail ons

Plan afspraak

Wij adviseren u op diverse rechtsgebieden van het civiele recht

Procedure

Gerechtelijke procedure

Uw ordering wordt betwist, een klant weigert te betalen en zo zijn er meerdere oorzaken waardoor een gerechtelijke procedure niet altijd voorkomen kan worden.

 

Voorafgaand aan de gerechtelijke procedure kunnen wij u juridisch adviseren of eventueel schikkingsonderhandelingen voeren namens u. Wij maken een inschatting van proceskosten en het verhaalrisico. In overleg met u kunnen wij vervolgens overgaan tot dagvaarden van de debiteur.

 

Tijdens de gerechtelijke procedure staan wij u graag bij als gemachtigde. De vereiste processtukken stellen wij op en vergezellen u tijdens comparities en getuigenverhoren.

 

Op het moment dat de rechter een vonnis heeft gewezen, lichten wij de beoordeling graag toe. Bij een toewijzend vonnis wordt de zaak overgedragen aan onze executieafdeling. Zij treffen verdere maatregelen voor u.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Op de hoogte blijven


elke dag veranderen

zaken 

Ambtelijke taal van gerechtsdeurwaarders | Blog | Wigger Van het Laar

Ambtelijke taal van gerechtsdeurwaarders: een obstakel voor gerechtsdeurwaarders

In de wereld van incasso en gerechtsdeurwaarders lijkt het soms alsof de fo...
lees verder
De menselijke kant van een deurwaarder| Blog | Wigger Van het Laar

De menselijke kant van een deurwaarder: Een verhaal van empathie en hulp

In de wereld van incasso en gerechtsdeurwaarders lijkt het soms alsof de fo...
lees verder
Begrijpelijke taal door deurwaarders | Blog | Wigger Van het Laar

Wigger Van het Laar doet mee met Week van Lezen en Schrijven 2023

Als Wigger Van het Laar nemen wij deel aan de Week van Lezen en Schrijven 2...
lees verder
Vragen

Veelgestelde vragen

Een vordering is zo zwak of zo sterk als die is, weten wij uit eigen ervaring.

 

Als opdrachtgever weet u vaak zelf al een goede inschatting te maken van de eventuele winkansen. Als u uw werk naar eer en geweten hebt afgeleverd, of dat nu gaat om een product of dienst, hebt u ook recht op betaling ervan. We zetten ons volledig in voor uw vordering.

 

Succes is mede afhankelijk van de bewijskracht (contracten, getuigen, correspondentie etc.) en de verhaals(on)mogelijkheden.

Wij kunnen voor u de gehele procedure verzorgen voor de kantonrechter: van sommaties in het minnelijke traject, via - indien nodig - een procedure in het juridische traject naar de tenuitvoerlegging van het vonnis in het executietraject.

 

De griffie van de rechtbank correspondeert rechtstreeks met ons. Wij zorgen voor tijdige aanlevering van de nodige stukken en voeren namens u, in overleg met u, verweer.

 

Als het tot een getuigenverhoor of comparitie van partijen komt, zijn wij daarbij namens of samen met u aanwezig. U kunt hierbij rekenen op de nodige juridische kennis en ervaring van onze medewerkers.

 

De rechter doet een uitspraak over de proceskosten. Over de hoogte hiervan en van de bijkomende kosten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Bel ons

Mail ons

Plan afspraak