Huurrecht

Overlast, notoire wanbetalers of andere huurrecht gerelateerde problemen in Almelo of omgeving? Laat onze huurrecht juristen uw problemen op te lossen. Met vele jaren ervaring weten wij inmiddels van de hoed en de rand omtrent huurgerelateerde problemen.

Het probleem van A tot Z bij ons in goede handen!

Huurrecht

Advies & Procedures

Advies & Procedures

 

Bij ons bent u als verhuurder aan het juiste adres voor onder andere advies en procedures met betrekking tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van het gehuurde.

 

  • Incasseren huurachterstand
  • Opzegging per exploot
  • Advies bij vertrekkende huurders
  • Advies bij overlast
  • Procederen bij kantonrechter
  • Verzorgen van ontruiming


Weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van Huurrecht?

Neem contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.

Bel ons

Mail ons

Plan afspraak

Samen met u als verhuurder zijn wij goed in staat om toot een snelle en passende oplossing te komen met uw huurder

Procedure

Gerechtelijke procedure

Uw vordering wordt betwist, een klant weigert te betalen en zo zijn er meerdere oorzaken waardoor een gerechtelijke procedure niet altijd voorkomen kan worden.
 

Voorafgaand aan de gerechtelijke procedure kunnen wij u juridisch adviseren of eventueel schikkingsonderhandelingen voeren namens u. Wij maken een inschatting van proceskosten en het verhaalrisico. In overleg met u kunnen wij vervolgens overgaan tot dagvaarden van de debiteur.
 

Tijdens de gerechtelijke procedure staan wij u graag bij als gemachtigde. De vereiste processtukken stellen wij op en vergezellen u tijdens comparities en getuigenverhoren.
 

Op het moment dat de rechter een vonnis heeft gewezen, lichten wij de beoordeling graag toe. Bij een toewijzend vonnis wordt de zaak overgedragen aan onze executieafdeling. Zij treffen verdere maatregelen voor u.

 

Uitgelicht


Gerechtsdeurwaarder als compassievol regisseur?

dit is hoe wij te werk gaan

 

De gerechtsdeurwaarder is een belangrijke spin in het web als het om het maatschappelijke thema van schulden gaat. Bij Wigger Van het Laar zijn wij ons bewust van onze unieke positie in de maatschappij en proberen wij binnen deze maatschappij onze rol menselijk in te vullen. Ondanks het feit dat wij soms harde maatregelen moeten nemen, doen wij dit wel compassievol. Wigger Van het Laar neemt de regierol op zich en heeft de kennis en kunde om voor elke juridisch financiële kwestie de juiste mensen in te schakelen. Dit bleek ook uit een praktijkvoorbeeld van onlangs.

Vragen

Veelgestelde vragen

U kunt uw vordering aan ons uit handen geven. Als het slechts om een enkele huurmaand gaat, zullen wij betrokkene sommeren tot betaling over te gaan. Als betaling uitblijft kunnen wij het incasseren van de huur voor u verzorgen of zorgen dat de huurovereenkomst wordt ontbonden en de ontruiming van het pand voor uw regelen.

Wij kunnen u helpen om onterecht betaalde bemiddelingskosten terug te krijgen. Jaarlijks lopen veel woningzoekenden tegen torenhoge en onterechte bemiddelingskosten aan.

 

De Hoge Raad heeft bevestigd dat bij woningzoekenden geen bemiddelingskosten in rekening gebracht mag worden, terwijl er feitelijk voor de verhuurder wordt gewerkt. Die uitspraak bevestigt wat veel lagere rechters ook al hadden gezegd: woningbemiddelaars die in opdracht van verhuurders werken mogen géén bemiddelingskosten vragen aan huurders.

 

Heeft u bemiddelingskosten betaald voor een woning die u op internet hebt gevonden? Neem dan contact met ons op om te informeren of terugvorderen van deze kosten zin heeft. 

Bel ons

Mail ons

Plan afspraak