1. Home
  2. /
  3. Diensten
  4. /
  5. Constatering voor een woningcorporatie

Constatering voor een woningcorporatie

Maart 2018

Vandaag rijden we mee met gerechtsdeurwaarder Richard. Het zal je misschien verbazen maar een gerechtsdeurwaarder kan meer dan geld incasseren, woningen ontruimen en goederen openbaar verkopen.

Vanmiddag wordt Richard door een woningcorporatie ingeschakeld voor een constatering. De bewoner van een woning is overleden en de erfgenamen hebben de erfenis verworpen. Hierdoor zit de woningcorporatie met een woning vol met spullen van de overleden huurder. Een gerechtsdeurwaarder wordt in zulke situaties ingezet om zijn waarneming vast te leggen in een proces-verbaal, zodat dit kan dienen als bewijs.

Aangekomen bij de woning moeten we ons een weg banen door de post. De woning staat toch al een tijdje leeg. De post wordt netjes gesorteerd en de woning wordt van top tot teen gefotografeerd.

Richard moet zijn waarnemingen namelijk vastleggen in een proces-verbaal van constatering. Het proces-verbaal wordt aangevuld met foto’s, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Een proces-verbaal van constatering is een verslag van alles wat de gerechtsdeurwaarder waarneemt en kan in dit geval dienen als bewijs dat er geen waardevolle spullen in de woning staan.

Op kantoor maakt Richard het proces-verbaal op en verstuurt deze dezelfde dag naar de woningcorporatie. Op naar de volgende “klus”!

Ervaar onze kwaliteit

Probeer onze dienstverlening uit en ervaar zelf de kwaliteit. Bel onze specialisten voor persoonlijk en deskundig advies. Geen keuzemenu of wachtrij, u spreekt direct met één van onze (juridisch) medewerkers.

neem contact op

Of bel:  0546 - 544777

Wat zeggen klanten over ons?

“Afgelopen jaar hebben wij een aantal klanten gehad die hun factuur niet betaalden na meerdere aansporingen van onze kant. Door het inzetten van Incassobureau Wigger van het Laar hebben we uiteindelijk alle facturen betaald gekregen. Ze stellen alles in het werk om debiteuren toch te laten betalen.”

1.000+ tevreden klanten gingen u voor! Feedbackcompanylees ervaringen op feedbackcompany.nl
Feedbackcompany

Geen wachtrij of keuzemenu, u spreekt direct met één van onze (juridisch) medewerkers of gerechtsdeurwaarders:

 0546 - 544777

Gerechtsdeurwaarder Karin Wigger