Huurrecht woonruimte

Huurrecht woonruimte

Het huurrecht is een veelzijdig rechtsgebied. De (ver)huur van woonruimte heeft een eigen dynamiek. Met de introductie in 2016 van de tijdelijke huurovereenkomst van woonruimte zijn nieuwe mogelijkheden voor (ver)huur ontstaan die in de praktijk niet altijd goed worden toegepast. Zowel de vraag naar de kwalificatie als tijdelijke huurovereenkomst als de vraag naar combinatie van tijdelijke huur met doelgroepcontracten en stapeling van overeenkomsten voor bepaalde tijd roept vragen op.

 

De mogelijke introductie van een noodknop middenhuur en de mogelijke wijziging van het besluit servicekosten vragen om een kritische beschouwing van de bestaande praktijken.

 

Inhoud

De cursus is een combinatie van onder andere actuele ontwikkelingen als een beschouwing van meer ‘standaardproblemen’ zoals overlast, hennepteelt en wanbetaling. Op basis van actuele jurisprudentie bespreekt de docent kritisch ontwikkelingen in het huurrecht van woonruimte.

Naast de genoemde onderwerpen komen ook onderstaande aandachtspunten aan bod: 

  • Wat is de invloed van de richtlijn oneerlijke bedingen op bepalingen in de huurovereenkomsten met consumenten, bijvoorbeeld t.a.v bewijsbedingen?
  • Brengt het arrest met beantwoording van prejudiciële vragen over ontbinding van de huur een verandering met zich mee t.a.v. de bestaande jurisprudentie?
  • Kan de verhuurder van woonruimte die een renovatie uitvoert op grond van het Portaal-arrest onder de verplichting tot betaling van de wettelijke vergoeding uit?

Docent

Elout Korevaar, advocaat te Eindhoven en docent aan de Universiteit Leiden. 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 17-10-2019 13:00 uur
Einddatum 17-10-2019 17:30 uur
Max. deelnemers 12
Prijs per persoon €235.00
Speaker Elout Korevaar
Certificaat Ja
PE punten 4
Locatie Wigger Van het Laar
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven