Wat doet een deurwaarder?

Karin-Wigger

Een deurwaarder komt in beeld wanneer organisaties een verstoorde relatie hebben met de debiteuren. Op dat moment kunnen ze Wigger Van het Laar inschakelen. Karin Wigger is één van de gerechtsdeurwaarders in ons team die vervolgens met de opdracht aan de slag gaat. In dit bericht vertelt ze meer over het werk van een gerechtsdeurwaarder.

Als ik aan anderen zeg dat ik deurwaarder ben, krijg ik vaak de vraag: 'Wat doe jij dan als deurwaarder?', 'En is dat wel een leuk vak?'. Een leuk vak is het absoluut en ik geef jullie graag een kijkje in wat ik doe als deurwaarder.

Als deurwaarder ben ik het verlengstuk van de rechterlijke macht. Als rechters een vonnis uitspreken zijn wij als deurwaarders ervoor om te zorgen dat mensen zich houden aan dit vonnis. Mensen denken vaak dat de rechter de oplossing is, omdat zij vinden dat zij gelijk hebben en ze gaan er dan vanuit dat de rechter dit ook vindt. De andere partij is hier echter ook van overtuigd en het vonnis van de rechter wordt dan ook niet altijd, of in ieder geval door één van de partijen, als rechtvaardig beschouwd. 

Succesvol

Bij Wigger Van het Laar werken we volgens onze bewezen succesvolle methodes, waarbij we doorgaans sneller tot betalingsoplossingen en -regelingen komen. We werken daarbij vanuit de menselijke maat. Wij laten ons hart spreken en zijn hard als dat nodig is. Ofwel: stevig, en altijd eerlijk en rechtvaardig. Een benadering die erg wordt gewaardeerd in een vertrouwensrelatie die - gegeven de situatie waarin een cliënt zich bevindt - mogelijk toch al erg broos is. Ook een benadering die tot bewezen succesvol betaalgedrag leidt.

Om dit in goede banen te leiden hebben wij naast veel kennis van het (proces)recht ook veel mensenkennis en communicatieve vaardigheden nodig. En deze combinatie leidt ertoe dat het vak van deurwaarder uitdagend en afwisselend is. 

Een dag op pad als deurwaarder 

Hier moest ik aan denken toen ik deze week buiten in de wind en regen iemand te woord stond en tegelijk probeerde mijn exploot aan te vullen terwijl mijn papier alle kanten op waaide. Deurwaarder ben je niet alleen achter een computer. Ook juist buiten bij de mensen, en dus niet alleen met mooi weer!

Lees hier een verslag van een dag op pad met Karin Wigger >>>

Ontruiming in Almelo
Het nieuwe schooljaar is begonnen
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 16 mei 2022

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven