Wat doet de deurwaarder nadat u de vordering uit handen hebt gegeven?

gerechtsdeurwaarders

U kent het wel. Op de laatste aanmaning staat iets als: "als u nu niet betaalt geven wij de zaak uit handen van onze deurwaarder en zijn alle kosten voor uw rekening". Maar wat doen wij dan als u de zaak uit handen heeft gegeven?

​Standaard of maatwerk 

  1. Controle: weten wij al iets over de schuldenaar wat voor u gevolgen heeft? Is de schuldenaar bijvoorbeeld de bekende kale kip?
  2. Wij sturen een brief naar de schuldenaar: een sommatie of een ingebrekestelling (14 dagen brief).
  3. Per post of mail.
  4. Actief proberen om persoonlijk contact met de schuldenaar te krijgen door te bellen, appen, sms'en of mogelijk de schuldenaar te bezoeken.

​Sommatie of Ingebrekestelling (14-dagen brief)
Een sommatie is een brief waarin wij aanzeggen dat de schuldenaar uw hoofdsom moet betalen maar ook de buitengerechtelijke incassokosten. Dit kan alleen als deze incassokosten op een goede manier zijn aangezegd zoals bedoeld in de Wet Incasso Kosten. Dit controleren wij.

Als aan deze voorwaarde niet is voldaan versturen wij eerst een ingebrekestelling/14-dagen brief zodat deze kosten verhaald kunnen worden op de schuldenaar.

​Verschil tussen een deurwaarder en een incassobureau 
De incasso van niet betaalde facturen of andere vorderingen is een deel van de werkzaamheden van de deurwaarder. Wij doen dit niet vanuit onze deurwaarderstaak, maar wel natuurlijk met onze deurwaarderskennis en vanuit onze deurwaarderservaring. Als wij het geld kunnen incasseren zonder als deurwaarder te hoeven optreden besparen wij veel kosten voor u en daarom zullen wij er alles aan doen om dit succesvol te laten zijn. Maar.. wij blijven niet onnodig trekken aan een schuldenaar omdat wij geen deurwaarder willen inschakelen. Waar nodig pakken wij door en zullen wij als deurwaarder de schuldenaar een dagvaarding overhandigen waarin wij de rechter vragen om een vonnis uit te spreken waarin de schuldenaar veroordeeld wordt om te betalen. Voordeel hiervan is dat u alles in één hand hebt en dat u zo sneller uw geld krijgt. U bespaart tijd en geld.

​Vonnis
U heeft gelijk gekregen van de rechter en deze heeft een vonnis uitgesproken waarin staat dat de schuldenaar u moet betalen. Als uw schuldenaar dat dan nog steeds niet doet dan gaan wij als deurwaarder dit vonnis executeren. Dit is uitvoering geven aan het vonnis. Dan kunnen wij de schuldenaar niet meer alleen vragen om te betalen, maar zo mogelijk ook betaling gaan afdwingen. Hoe?

​Actieplan executie vonnis

  1. Betekenen van het vonnis aan de schuldenaar;
  2. Informatie opvragen over inkomsten etc;
  3. Bepalen welke manieren van beslag het meest efficiënt zijn: bijvoorbeeld beslag op loon of uitkering, beslag op inboedel of auto;
  4. Actief persoonlijk contact onderhouden met de schuldenaar.

Kunnen wij u helpen met uw eigen debiteurenbeheer? 
Wij controleren kosteloos of uw ingebrekestelling wel voldoet aan de laatste eisen van de Wet Incasso Kosten. De Hoge Raad heeft in december 2016 weer een uitspraak hierover gedaan die gevolgen heeft voor de tekst van deze 14-dagen-brief. 

Start-up: Help, je eerste niet betalende klant
Wat is het verschil tussen een incassobureau en ge...
 

Reacties 2

Gast - Petra van eeghem op maandag 14 december 2020 21:58

Wij hebben gelijk gekregen van de rechtbank van koophandel
Garagist moet ons som betalen ,maar doet dit niet . Hij weigerd vrijwillig te betalen. Wat nu ?

Wij hebben gelijk gekregen van de rechtbank van koophandel Garagist moet ons som betalen ,maar doet dit niet . Hij weigerd vrijwillig te betalen. Wat nu ?
Gast - Karin Wigger op donderdag 07 januari 2021 15:10

Dag Petra, Als je belt met ons kantoor kunnen wij je advies geven. Het telefoonnummer is 0546-544777

Dag Petra, Als je belt met ons kantoor kunnen wij je advies geven. Het telefoonnummer is 0546-544777
Gast
maandag 16 mei 2022

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven