Van twijfel naar inspiratie

The-Gallery

Op donderdag 5 maart bezocht Karin Wigger een lezing van Henk Volberda in The Gallery op de Universiteit Twente in Enschede.

When top level guys look down, they only see shit heads.
When bottom level guys look up, they only see ass holes.

Dit is de manier waarop er vaak wordt gekeken naar innovatie en waarom innovatie vaak niet slaagt maar strandt op weerstand.

Sociale innovatie 

Het verhaal van hoogleraar strategisch management en innovatie ging over de verhouding tussen sociale en technologische innovatie. Meestal denken we aan technologische ontwikkelingen, maar Henk Volberda maakte in zijn verhaal duidelijk dat innovatie meer is. Dat vooral de sociale innovatie zorgt dat technologische innovatie succes heeft. Investeren in alleen technologische innovatie is niet voldoende. Er moet vooral geïnvesteerd worden in de sociale innovatie. Dit houdt in: investeren in de manier van leidinggeven, de medewerkers en de samenwerking.

Dienend leiderschap & zelforganisatie
Bij Wigger Van het Laar zijn we zelf bezig met innovatie door te veranderen in onze manier van leiding geven aan onze organisatie. Wij willen meer dienend leiderschap en zelforganisatie bij ons team van medewerkers. Dit wordt door Henk Volberda gezien als één van de belangrijke peilers van innovatie. In zijn verhaal zaten veel herkenbare elementen. Waar ons traject uiteraard, zoals dat gaat bij verandering, ook vaak twijfel oplevert werd mij deze avond bevestigd dat wij op de goede weg zijn. Ik werd opnieuw geïnspireerd om op deze weg door te gaan. Mij niet te laten leiden door de afbeelding van de vogels ... Dit was de situatie van het verleden en gelukkig niet die van onze toekomst. Een toekomst waarin wij werken aan Wigger Van het Laar: een andere deurwaarder.

Hoe anders? 
Maak een afspraak en dan kom ik dat graag een keer vertellen. Een tipje van de sluiter is hier alvast te bekijken.
 

Maatregelen coranavirus
Het verhaal van Bob
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
dinsdag 02 maart 2021

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven