UwContributie in ontwikkeling

Nessah van het Laar

 Nessah van het Laar is vanaf 1 februari 32 uur in dienst bij Wigger Van het Laar. Sinds juli 2018 zet zij zich al acht uur in voor UwContributie en met de uitbreiding van haar uren gaat zij zich met name inzetten voor de verdere groei en ontwikkeling van UwContributie.

Richard van het Laar lanceerde in 2017 UwContributie binnen Wigger Van het Laar: "Zelf ben ik nauw betrokken bij het verenigingsleven als bestuurslid van v.v. DETO. Hier zag ik hoe de penningmeester altijd druk was met de administratieve zaken rondom de contributie. Bovendien liep de club gelden mis doordat contributie niet kon worden geïnd en het voor een vrijwilliger niet altijd makkelijk is om hier achteraan te gaan. Dat moet anders kunnen dacht ik! Toen is UwContributie geboren en mogen wij inmiddels bij vier sportverenigingen de lasten van contributie inning uit handen nemen, samen met de algehele ledenadministratie. De resultaten zijn louter positief voor de vereniging. Een gezonde cashflow en een penningmeester die zich weer kan focussen op iets andere financiële zaken. Dit gunnen wij alle verenigingen. Daarom zijn we blij dat Nessah zich vanaf nu meer uren gaat inzetten om UwContributie uit te breiden, verder te professionaliseren en onder de aandacht te brengen bij de verenigingen."

Nessah deed haar werkzaamheden naast een andere baan. Ze besloot deze op te zeggen: 'Het werk voor UwContributie vond ik zo leuk en waardevol, dat ik mij hier graag meer in voor wil zetten. De wens bij Richard en Karin is er om UwContributie meer vorm en invulling te gaan geven, zodat meer verenigingen kunnen gaan profiteren van de voordelen. Een mooie uitdaging en ik kijk er naar uit om dit te gaan realiseren in de komende maanden." In de afgelopen maanden beperkten de werkzaamheden van Nessah zich tot administratieve zaken, zoals het beantwoorden van e-mails en de contributieruns klaarzetten en verwerken. Ook droeg ze al zorg voor aanmaningen en de opvolging(en) daarvan. Volgens de creatieve en enthousiaste Nessah was dit echter te summier: "Tijdens mijn werk kwamen er zoveel ideeën bij mij op over hoe wij de verenigingen nog beter kunnen helpen bij de contributie inning. Ik ben blij dat deze ruimte er nu komt om deze ideeën om te gaan zetten in de praktijk!"

25% meer inkomsten
De 47-jarige Nessah, met de nodige opleidings- en werkervaring in administratie, heeft duidelijk voor ogen wat er gaat veranderen in de komende periode: "Mijn prioriteit is dat de storno's verminderd worden voor onze klanten. Ik wil een waardevolle rol spelen voor de penningmeester en hem ontlasten van de zogenaamde administratieve rompslomp. Dit doe ik onder andere door schema's en overzichten te maken om alle 'fouten' uit bijvoorbeeld Sportlink zichtbaar te maken en er vervolgens uit te halen. Denk hierbij aan foutieve banknummers en het ontbreken van machtigingen voor automatische incasso's. Door dit aan te pakken zal de contributie inning nog beter verlopen en werken we met de penningmeester toe naar een gezonde cashflow. Deze kleine zaken kunnen namelijk al leiden tot 25% meer inkomsten uit contributie!".

"UwContributie staat nog in de kinderschoenen en ik zou het graag helpen ontwikkelen tot iets dat daadwerkelijk ergens aan bijdraagt in de gehele regio. We zijn nu werkzaam voor vier sportverenigingen en het zou prachtig zijn als daar eind dit jaar zeker tien clubs bij zijn gekomen!"

Zorg voor het complete proces
Het is helaas geen enkele vereniging vreemd dat er leden zijn die de contributie niet of te laat betalen. Dat is vervelend voor de vereniging en ook voor het lid. Op een menselijke en vriendelijke wijze wordt er door UwContributie geïncasseerd, en zo doen wij ook een eventuele noodzakelijke aanmaning: "Ik draag zorg voor het complete proces. Van de eerste contributie inning totdat de aanmaning daadwerkelijk naar het incassobureau gaat. Ook wanneer de aanmaning naar het incassobureau gaat, houd ik het wekelijks bij om het overzicht voor de vereniging zo compleet mogelijk te houden. De penningmeester heeft hier geen omkijken naar en wordt door mij op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen."

Het is duidelijk dat ook Nessah overtuigd is van de meerwaarde van UwContributie. Bevlogen en met passie zal zij haar kracht en kwaliteiten in gaan zetten voor de verenigingen. Bovendien gaat zij zich verder ontwikkelen door trainingen te volgen om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Zo is zij afgelopen week in Amsterdam geweest voor een training van Sportlink. De drive is er om zich vanaf nu 32 uur per week vol in te zetten in het belang van onze klanten, de verenigingen en haar penningmeester.

"Ik geloof in UwContributie en zie veel mogelijkheden. We weten allemaal dat een vereniging niets is zonder vrijwilligers en de penningmeester is hier één van. Wat wij kunnen doen om de penningmeester te ontlasten in zijn taken en verantwoordelijkheden is enorm. Met onze kennis en ervaring kunnen we echt zorgen voor meer inkomsten uit contributie, één van de belangrijkste inkomstenbron voor een vereniging. Dit wordt nog wel eens onderschat, maar met minder contributie inkomsten gaan ook de leden lasten ervaren. Denk alleen al aan materiaal voor trainingen, faciliteiten op het sportpark en verdere basisvoorzieningen van de vereniging. Contributie helpt de club aan zijn voortbestaan! Hoe mooi is het dat ik hier een steentje aan bij mag dragen op meerdere fronten? Ik kijk uit naar de ontwikkelingen van UwContributie en de mooie samenwerkingen met de verenigingen!"

Jolien Kral-Bakker nieuwe medewerker WVHL
Opzeggen huurovereenkomst
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 16 mei 2022

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven