Tanja begonnen aan haar stage

Tanja-Adomjan

Sinds 12 november is het team van Wigger Van het Laar versterkt met een enthousiaste stagiaire. Tanja Adomjan studeert aan het ROC van Twente in Almelo. Hier volgt zij de opleiding Bedrijfsadministratie (niveau 4) en zit inmiddels in haar derde en laatste jaar.

De 19-jarige student is geboren in Iraq en woont nu in Almelo. Al vroeg wekte economie haar interesse: "Op het VMBO vond ik het werken met cijfers erg leuk. Al snel besloot ik dan ook hier mijn opleiding in te willen gaan volgen en zo kwam ik terecht op het ROC van Twente. Na dit studiejaar ga ik verder studeren en zal ik een HBO-opleiding gericht op economie gaan starten." Aan ambitie geen gebrek en haar leergierigheid kan ze bij Wigger Van het Laar alle ruimte geven: "Ik mag veel zaken oppakken op financieel gebied. Zo ga ik onder andere bezig met bankboeken, inkoop, verkoop, kas en facturatie. Ik hoop hier veel van te leren en bovenal hoop ik veel te leren van de ervaringen in de praktijk. Tot nu toe bevalt het me al erg goed. Heel bewust heb ik gesolliciteerd bij Wigger Van het Laar toen ik de vacature op internet ertussen zag staan. Het is een klein bedrijf met een klein en deskundig team. Dat vind ik prettig. En ik vind het mooi dat er zoveel afwisselende taken zijn. Een ideale manier om veel te gaan leren in de komende zes maanden!"

Het enthousiasme en de wens om te leren zijn de redenen geweest voor Karin Wigger om Tanja een stageplaats te bieden: "Wij verwachten van stagiaires vooral een nieuwsgierige en actieve houding. Bij ons krijgen ze de mogelijkheid om veel te doen en op te pakken. Hoe meer ze willen leren en hoe meer ze willen weten zorgt er uiteindelijk voor dat ze zich ontwikkelen en bovendien ook meer verantwoordelijkheden krijgen binnen ons team." Het is niet voor het eerst dat studenten de ruimte krijgen bij ons: "Graag leveren we een bijdrage aan het opleiden van jonge mensen. Het is ook altijd mooi om te zien hoe zij groeien en zich ontwikkelen. Uiteindelijk lopen ze altijd anders de deur uit dan dat ze binnenkwamen; zelfverzekerder, positiever en met een rugzak vol kennis en ervaring.", aldus Karin Wigger.

Richard van het Laar beaamt dit en weet ook dat het voor het team ook waardevol is: "Door jonge studenten de ruimte te geven komt er ook bij ons nieuwe kennis terecht. Wanneer een stagiaire nieuwsgierig is en vragen stelt, houdt ons dit ook scherp. Het laat ons kritisch kijken naar de dingen die we doen en de wijze waarop we ze doen. Zo staan we niet stil, maar blijven we onszelf en het team ook ontwikkelen."

Al met al een win-win situatie. Karin Wigger: "We kijken er naar uit om een half jaar lang weer een leuke tijdelijke collega over de werkvloer te hebben. Met een open houding en een gezellige sfeer binnen ons team, waar Tanja nu deel van uitmaakt, kan dit weer mooie resultaten teweegbrengen!"


Wigger Van het Laar is een Erkend Leerbedrijf.
Ook interesse in een stage bij Wigger Van het Laar? Stuur een open sollicitatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geslaagd event over financiële gezondheid sportclu...
WVHL aanwezig op stagemarkt Saxion
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
vrijdag 21 januari 2022

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven