Onze kantoorhond Tukker

Tukker-II

Steeds meer bedrijven hebben een hond op kantoor. Onderzoeken wijzen uit dat het hebben van een 'kantoorhond' voordelen heeft. In het Algemeen Dagblad stond recent een artikel waarin te lezen is dat een viervoeter aan het bureau zorgt voor een positievere sfeer op kantoor, meer verbondenheid en een stuk minder stress.

Bij ons op kantoor ondervinden we deze positieve effecten aan den lijve! De hond van Brigit Oude Nijhuis is bij ons namelijk al lange tijd lid van het team. Tukker is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op kantoor. De vijfjarige Riesenschnauzer is vriendelijk, vrolijk, trouw, aanhankelijk en energiek. Met deze karaktereigenschappen voegt ze veel toe op kantoor. 

Een verbindende factor

"Tukker vindt het supergezellig op kantoor en dat is wederzijds! Ze krijgt van iedereen knuffels. Ze is graag bij mensen, en de mensen graag bij haar. Zelfs collega's die bang zijn voor honden genieten van haar aanwezigheid, want 'dit is gewoon Tukker' zeggen ze dan.", aldus Brigit die blij is dat haar hond mee kan naar het werk.

Tukker is een verbindende factor tussen collega's en zorgt er bovendien voor dat collega's af en toe even een frisse neus kunnen halen: "Tukker is erg rustig wanneer ze op kantoor is. Met veel plezier gaat ze vrolijk met alle collega's mee om uitgelaten te worden en zo haar energie de vrije loop te laten. Wanneer ik een dag vrij heb of op vakantie ben geven m'n collega's ook echt aan dat het kaal is zonder Tukker en dat ze gemist wordt."

Een waardevol teamlid 

Elke ochtend wordt iedereen met een high five verwelkomt door Tukker. Een aai over de bol volgt en de werkdag kan beginnen. Dat er hierdoor echt contact ontstaat blijkt wel uit de twee voorbeelden die Brigit noemt: "Tukker voelt emoties bij collega's goed aan. Een collega kreeg laatst verdrietig nieuws en werd emotioneel. Tukker kwam naar haar toe, legde haar kop op schoot en is de rest van de middag bij haar in de buurt gebleven. Een ander mooi voorbeeld in het contact tussen Tukker en de collega's is een moment buiten werktijd. Ik wandelde langs het kanaal en plots plonsde Tukker in het water. Ze zwom naar de overkant van het kanaal. Op dat moment zag ik opeens een collega die even begroet werd door Tukker. Vervolgens zwom ze weer terug naar mij."

Positieve resultaten met UwContributie
Martijn Hannink van stagiair naar medewerker
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
vrijdag 21 januari 2022

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven