Mooie en inspirerende woorden van de bondscoach

Gertjan-van-der-Linden

Karin Wigger is lid van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Een vereniging van collega's die belang hechten aan een goed onderling contact om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen. Bij het NCD staat elkaar inspireren en motiveren om het 'beter' en 'anders' te doen voorop. Een gedachtegoed die past bij Karin Wigger als persoon en ook bij Wigger Van het Laar als bedrijf.

Op maandag 3 februari vond de eerste bijeenkomst van 2020 plaats van het netwerk NCD. Karin Wigger was erbij en bracht hiervoor een bezoek aan Landhuishotel De Bloemenbeek De Lutte. Het was een inspirerende en mooie avond. Lees hieronder de ervaring van Karin.

Road to Tokyo 2020 Raymond Strikker, eigenaar van De Bloemenbeek opende de avond door iets te vertellen over het Landhuishotel; een viersterrenhotel dat sinds 2011 een Michelinster heeft. Vervolgens nam de bondscoach van de Nederlandse rolstoelbasketbalploeg, Gertjan van der Linden, het woord als gastspreker van deze avond. Hij vertelde over zijn ervaringen als rolstoelgebruiker en hoe het is om gehandicapt te zijn. Hij deed dit met veel Rotterdamse humor en vaart. Natuurlijk mocht hierin het verhaal over zijn 'road to the Paralympics Tokyo 2020' met het Nederlands team niet ontbreken. Het belangrijkste was hierin volgens hem dat zijn speelsters passie en plezier hadden in het spel. Dit is nodig om het op te kunnen brengen om vele uren te trainen en je leefstijl volledig aan te passen.

Verbinding met het bedrijfsleven

Daarbij hadden alle speelsters van het team hun eigen persoonlijke verhaal over hoe ze gehandicapt zijn geraakt. Dit vraagt veel van een coach stelt Gertjan. Dit gaat verder dan de sport (rolstoel)basketbal, en de coaching richt zich ook enorm op de mens. Dit is één van de redenen geweest voor het initiatief 'Sitness'. Een online platform voor de rolstoelbasketballers, waarmee de speelsters van het team van Gertjan iedereen meeneemt in hun 'Road to Tokyo 2020'. Maar het meest briljante is dat deze sporters heel zittend Nederland gaan helpen om beter te zitten en gezond en vitaal de werkdag door te komen. Zij maken de verbinding met het bedrijfsleven en daar leren de sporters zelfs ook van. Dit is indirect ook een investering in hun eigen maatschappelijke carrière.

Al met al was het een erg mooi, enthousiast en ook inspirerend verhaal. Daarnaast hebben we met alle aanwezigen ook nog eens heerlijk gegeten in de hele mooie ambiance van De Bloemenbeek. 

ROC van Twente tevreden over Betaalgenoot
Aangepaste openingstijden
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
donderdag 06 mei 2021

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven