Overeenkomsten altijd schriftelijk vastleggen

overeenkoms_20210527-101853_1

Mondelinge overeenkomsten zijn rechtsgeldig… Een veelgehoorde uitspraak. Daar valt ook niets op af te dingen. Op het moment dat een mondelinge afspraak wordt aanvaard, is het wettelijk gezien een bindende overeenkomst.

Wanneer er problemen ontstaan tussen de overeengekomen partijen wordt het echter een stuk lastiger. Puur juridisch gezien staan de afspraken vast; het is zoals het is. De crux zit 'm echter in het bewijzen dat de mondelinge overeenkomst daadwerkelijk tot stand is gekomen en welke afspraken er precies zijn gemaakt.

Een klein voorbeeldje vanuit de praktijk

Onlangs heb ik een casus toegewezen gekregen waar de volgende situatie zich voordeed: Mijn klant had een mondelinge overeenkomst gesloten met een andere partij. Binnen de overeenkomst werden er afspraken gemaakt over o.a. een betaling. Op moment van betaling (enige tijd na het sluiten van de mondelinge overeenkomst) ging de andere partij in verzet en betwistte de gemaakte afspraken.

Spanningen liepen hoog op en resulteerde uiteindelijk in een rechtszaak. Het vonnis? De andere partij diende wel wat te betalen, maar niet het volledige bedrag… Waarom? Omdat het mijn klant ook toe te rekenen viel dat hij, als professionele partij, de overeenkomst niet schriftelijk heeft vastgelegd. Het ging namelijk om veel geld en veel werkzaamheden.

De levensles van vandaag: Leg gemaakte afspraken altijd schriftelijk vast. Ook wanneer het vertrouwen in de overeenkomstige partij aanwezig is. Het voorkomt problemen en relaties worden behouden.

Wil je advies over hoe je overeenkomsten schriftelijk goed kunt vastleggen om problemen te voorkomen? Neem dan contact mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546 - 544 777

Wetswijziging ontruimingen: Afvoer inboedel
Wigger Van het Laar verlegt grenzen
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 16 mei 2022

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven