Lancering Schuldenwijzer

schuldenwijzer-platform-schulden-30112018

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) heeft laten weten dat op donderdag 20 juni aanstaande, tijdens de Ledenraad, de officiële lancering van Schuldenwijzer plaatsvindt.

Burgers kunnen vanaf 20 juni 2019 inloggen op Schuldenwijzer en informatie over hun beslagen inzien. Ook kan een overzicht worden gedownload. Hiermee krijgt de burger een centraal inzicht in alle beslagen op periodieke inkomstenverhoudingen door gerechtsdeurwaarders en wordt voldaan aan een inzageverzoek op grond van de AVG.

Schuldenwijzer is een nieuw platform waar burgers met schulden in één overzicht alle actuele informatie vinden over hun schulden. Ook schuldhulpverlenende instanties, gerechtsdeurwaarders en overheidsinstanties kunnen vanaf lancering via Schuldenwijzer inzicht krijgen in de totale schuldsituatie van een schuldenaar. Bekijk hier een filmpje die meer informatie geeft over Schuldenwijzer >>>

Voordelen 

Naast de toegang voor burgers maakt dit platform de onderlinge communicatie tussen de professionele partijen zoals schuldhulpverleners en gerechtsdeurwaarders eenvoudiger, wat ook bijdraagt aan de efficiëntie van hulp bij schulden en het voorkomen van onnodige kosten bij de inning van schulden. Met het totaaloverzicht van Schuldenwijzer kan sneller schuldhulp worden verleend. Daarmee wordt rust voor de schuldenaar gecreëerd en worden verhogende kosten van incasso voorkomen.

Schuldenwijzer maakt het proces van inzageverzoeken in het kader van het DBR voor zowel gerechtsdeurwaarders als burgers een stuk eenvoudiger. Ook laat de beroepsgroep hiermee zien een eerste concrete stap te zetten bij de brede aanpak van de schuldenproblematiek en de aanbevelingen uit de AVG op te volgen. 

Behaal PE punten bij Wigger Van het Laar
Positief toetsingsverslag KBvG
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 18 januari 2021

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven