Het nieuwe schooljaar is begonnen

Nessah-van-het-Laar-kopie

Met de start van het nieuwe schooljaar is ook Betaalgenoot weer actief.

De zomervakantie is weer voorbij en al enige weken zijn de studenten weer begonnen met het volgen van lessen voor de door hen gekozen opleiding. Bij de opleiding hoort natuurlijk ook betaling van het school- of collegegeld. De schoolgeldfacturen worden vanuit de administratie van school verstuurd. De student heeft de mogelijkheid om dit bedrag in één keer te betalen. Lukt dit niet of vindt de student het fijner om het in delen te betalen? Dan biedt de school in samenwerking met Betaalgenoot van Wigger Van het Laar een betalingsregeling aan. 

De betalingsregeling van Betaalgenoot

 De student die het schoolgeld niet in een keer wil of kan betalen kiest voor een betalingsregeling bij Betaalgenoot. Met Betaalgenoot bieden wij, in samenwerking met de onderwijsinstelling, de studenten de mogelijkheid om het verschuldigde bedrag in drie, vier of vijf termijnen te betalen. Per termijn betaalt de student slechts €2,50 extra voor deze regeling. Op dit moment is ROC van Twente één van onze partners en bieden zij aan hun studenten deze vorm van het treffen van een betalingsregeling aan.Ongeveer 25% van de studenten maakt van deze mogelijkheid gebruik. De student ontvangt op de cursusgeldfactuur een link van het ROC van Twente, waarmee deze op de website van Betaalgenoot komt. Hier kan de student de aanvraag voor een betalingsregeling plaatsten. Vervolgens krijgt hij een bevestigingsmail met een betaallink voor de eerste termijn. Via deze betaallink worden ze snel en makkelijk naar hun eigen betaalomgeving geleid, zodat de eerste betaling makkelijk verwerkt kan worden. Hierna ontvangt de student maandelijks een betaalverzoek per mail met een betaallink.

Voordeel voor de school én de student

De student heeft zijn betaling geregeld en vergeet op deze manier geen termijn te betalen. De school ontvangt op haar buurt tijdig het opleidingsgeld. Afgelopen jaar is op deze manier een bijna 100% score gehaald

Wat dit jaar een extra voordeel voor de student is dat ze toegang kunnen krijgen tot hun eigen persoonlijke omgeving op onze website: het debiteurenportaal. In deze persoonlijke omgeving ziet de student in één oogopslag wat hij al betaald heeft en wat er nog open staat. Ook kan de student via deze omgeving direct een betaling doen en snel contact leggen om vragen te stellen.

Nessah van het Laar (foto) is binnen WVHL verantwoordelijk voor Betaalgenoot en is erg tevreden met de resultaten: 'De studenten ervaren de mogelijkheden van Betaalgenoot als een extra service. We horen veel positieve reacties. Ze bedanken ons bijvoorbeeld met regelmaat voor het sturen van het betaallinkje en geven aan blij te zijn dat ze er niet zelf aan hoeven te denken. 

Effectieve en efficiënte inning

Waar gestudeerd wordt, kunnen betalingsachterstanden ontstaan en zelfs erger. Daar moeten we onze ogen niet voor sluiten. Sterker nog, daar kunnen we samen wat aan doen! Hoe zonde is het immers als studenten niet langer meer hun opleiding kunnen volgen op het moment dat ze hun schoolgeld niet (kunnen) betalen? Mede daarvoor is Betaalgenoot ontstaan: "Wij denken graag mee over mogelijkheden om tot een effectieve en efficiënte inning van de school- en collegegelden te komen. Betaalgenoot, onze gestructureerde en bewezen succesvolle aanpak, is erop gericht om betalingen zo soepel mogelijk te laten verlopen en betalingsachterstanden te voorkomen. Waar nodig grijpen we tijdig in om te voorkomen dat studenten niet letterlijk en figuurlijk buitenspel komen te staan. Wij kiezen voor een benadering waarbij relaties worden versterkt in plaats van verstoord. Mensen zullen hierdoor ervaren dat de school, net zoals wij dat hebben, oog heeft voor de student als mens."  

Wat doet een deurwaarder?
Martijn bij WVHL in goede handen
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 16 mei 2022

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven