Gemotiveerde stagiair: Tarik van Berlo

Tarik van Berlo

 Tarik van Berlo loopt sinds april stage bij Wigger Van het Laar. De 18-jarige student zit in het tweede jaar van de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener (MBO Niveau 4) aan het ROC van Twente in Hengelo.

Wigger Van het Laar heeft een goede band met ROC van Twente. Karin Wigger: "Al vele jaren ontvangen wij als Erkend Leerbedrijf studenten van de opleiding om hen bij ons werkervaring op te laten doen. Dit laten wij ook altijd zien tijdens de stagemarkt die ROC van Twente jaarlijks organiseert." Tarik: "Ik kwam met Karin Wigger en Martijn Hannink in contact tijdens de stagemarkt bij mij op school. Door dit gesprek werd ik enthousiast. Het beroep deurwaarder, en de zaken die hierbij komen kijken, spraken mij aan. Daarnaast had ik vertrouwen in een goede begeleiding en een prettige werksfeer. Voor mij de reden om te solliciteren naar een stageplaats bij Wigger Van het Laar!" 

Groeien naar volwaardig medewerker

Tarik koos voor de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener door de verschillende kanten die hij hier uiteindelijk mee op kan: "Het helpen en bijstaan van mensen vind ik belangrijk in mijn werk. Ook houd ik van diverse taken en opdrachten in het werkveld. De opleiding sluit nu dan ook goed aan, en mijn stage bij Wigger Van het Laar ook. Met de opgedane kennis en ervaring wil ik, nadat ik mijn opleiding afrond, een hbo-opleiding volgen om mij te gaan specialiseren."

De stage duurt in totaal tien maanden en Tarik heeft goed voor ogen wat hij wil bereiken: "Ik wil graag veel leren op allerlei gebieden. Hoe kan ik mensen behulpzaam te woord staan bijvoorbeeld. En ik hoop ook inzicht te krijgen in het zakelijke leven. Het belangrijkste is dat ik mezelf als persoon verder ontwikkel en straks kan terugkijken op een leuke en leerzame stage. Natuurlijk hoop ik voor Wigger Van het Laar zo ook veel te kunnen gaan betekenen en al snel mee kan werken als volwaardig medewerker." 

Een waardevolle leerplek

Karin Wigger: "Tarik is enthousiast met zijn stage begonnen en wil graag leren. Hij houdt zich nu met name bezig met incassotrajecten en wordt hierbij begeleidt door onze ervaren medewerkers. Zijn werkzaamheden zijn op dit moment van dag tot dag nog erg verschillend, zodat hij van diverse zaken en trajecten een goed beeld krijgt. Zo bouwen we stap voor stap zijn kennis, vertrouwen en ervaring op met als doel om hem steeds meer verantwoordelijkheid te geven." Een vertrouwde aanpak die al vaker succesvol bleek: "Het blijft altijd weer mooi om te zien hoe  studenten bij ons binnenkomen, zich ontwikkelen, en uiteindelijk met veel kennis en vertrouwen hun weg vervolgen. Voor ons vaak weer de bevestiging dat leren op kantoor, met collega's, enorm waardevol is. Dat is voor ons dé reden om studenten de kans te bieden om bij ons ervaring op te doen."

Waarschuwing voor nepberichten
Nieuwsbrief Training & Opleiding
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
vrijdag 21 januari 2022

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven