Cursus Huurrecht bij woningstichting Almelo

huurrecht-cursus

Voor een woningstichting in Almelo hebben Karin Wigger en Manon Steggink een tweedaagse cursus verzorgd. Op 27 november en 3 december kregen de medewerkers de gehele middag informatie over huurrecht.

Waardevolle inzichten
De interactieve cursus had als doel om meer duidelijkheid te verschaffen over de verschillende werkwijzen die er zijn binnen de woningstichting. Ruim twintig medewerkers van diverse afdelingen sloten aan en deden een inbreng op basis van verschillende concrete voorbeelden. Deze werden ter plekke besproken met elkaar.

Manon Steggink: "De twee middagen ontstonden er interessante discussies over hetzelfde onderwerp, maar vanuit eigen functie en werkwijze van de medewerkers. De front-office die een klacht over een woning ontvangt en de buitendienstmedewerker die hier vervolgens mee aan de slag gaat, gingen met elkaar in gesprek. Dit leverde mooie gesprekken en inzichten op."

Huurrecht & 'het grijze gebied'
Aan de hand van deze casussen hebben we de wettelijk bepalingen behandeld. Er zijn binnen huurrecht echter ook veel zaken die niet heel duidelijk in de wet staan. Hier hebben we tijdens de cursus nadrukkelijk bij stilgestaan. Zaken die binnen het grijze gebied vallen rondom wettelijke bepalingen, en die tijdens deze cursus aan de orde kwamen, zijn onder andere:

  • Discussiepunten bij schade aan de huurwoning
  • Overlast
  • Goed huurder- en verhuurderschap
  • Gebreken
  • Akte van constatering
  • Casussen over het (illegale) bouwwerken, plaatsen van obstakels in openbare ruimte, medehuur en onderhuur en overlijden van de huurder

Samen
Karin Wigger kijkt terug op een zeer waardevolle cursus voor de opdrachtgever: "De reacties waren naar afloop erg positief. De deelnemers vonden het interessant, leerzaam en een toegevoegde waarde. Het was mooi om te zien dat aan het eind van de cursus de medewerkers meer begrip voor elkaars handelswijze hadden, en bovendien ontstond er ruimte om deze handelswijzen en de communicatie in de toekomst beter op elkaar af te stemmen."

Conclusie na afloop was dat er kansen en mogelijkheden tot verandering zijn, om de werkzaamheden te optimaliseren binnen de Woningstichting. Manon: "En wat men vooral meeneemt is dat het belangrijk is om te onthouden dat er niet altijd één oplossing is voor een bepaalde situatie."


Opleiding & training
Wigger Van het Laar biedt diverse opleidingen, trainingen en cursussen aan. Deze vinden plaats op het kantoor in Almelo, in een mooie trainingsruimte. En ook is er dus de mogelijkheid dat wij bij u langskomen om een training, cursus of informatiebijeenkomst te verzorgen rondom juridische en financiële thema's en vraagstukken. Interesse en nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem gerust eens contact met ons op.

WVHL aanwezig op stagemarkt Saxion
Collin Raanhuis verlaat Wigger Van het Laar
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 16 mei 2022

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven