Bemiddelingskosten terugeisen

huur-bemiddeling

Eind oktober deed de Hoge Raad een uitspraak waarin bevestigd werd dat woningzoekenden geen bemiddelingskosten in rekening gebracht mag worden, terwijl er feitelijk voor de verhuurder wordt gewerkt.

In veel gevallen vragen bemiddelaars bemiddelingskosten aan de woningzoekende, terwijl de bemiddelaar eigenlijk voor de verhuurder werkt. De bemiddelaar biedt dan voor de verhuurder woonruimte aan, zodat het verhuurd kan worden. De huurder heeft de woning vaak zelf gevonden op de website van de huurmakelaar

De uitspraak bevestigt wat veel lagere rechters ook al hadden gezegd: woningbemiddelaars die in opdracht van verhuurders werken mogen géén bemiddelingskosten vragen aan huurders.
In de wet staat dat het "dienen van twee heren" (het werken voor twee opdrachtgevers) niet mag. De Hoge Raad heeft bepaald dat woningbemiddelaars ook in opdracht van verhuurders werken als zij voor de verhuurder woningen op internet aanbieden. Ook al wordt hier door de verhuurder niet voor betaald. De huurder hoeft dan geen bemiddelingskosten te betalen.

Heeft u bemiddelingskosten betaald voor een woning die u op internet hebt gevonden? Neem dan contact met ons op om te informeren of terugvorderen van deze kosten zin heeft. Bel naar 0546 – 544777 of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

​Kosten? 
Heeft u nog geen invorderingsbrief gestuurd? Dan kunnen wij dat ook voor u verzorgen. De incassokosten worden aan de huurbemiddelaar doorberekend. Betaalt de bemiddelaar het bedrag niet terug? Dan kan er een dagvaarding en een zaak bij de kantonrechter volgen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Bij winst komen die kosten voor rekening van de bemiddelaar. Bij verlies komen ook de proceskosten van de tegenpartij voor rekening van de eiser. 

Een nieuwe stijl
Hoe vervelend is het dat één van je leden geen con...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 16 mei 2022

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven