Bellen is oplossen

Bellen-is-oplossen-KBvG

De coronacrisis beïnvloedt ons leven en werken op bijna alle mogelijke gebieden. Er zullen ook financiële gevolgen gaan zijn voor veel burgers en ondernemers. Nu al zien we dat er bedrijven dicht zijn en dat zzp'ers geen werk meer hebben. Ondanks de toegezegde staatssteun zal een behoorlijk deel van deze bedrijven en hun werknemers door schulden met gerechtsdeurwaarders te maken gaan krijgen.

Betrokkenheid

Schulden staan nu volop in de aandacht en de coronacrisis is vooral een maatschappelijk probleem. Van ons allemaal. Dat zorgt ervoor dat de maatschappij betrokkenheid verwacht van de KBvG én van de gerechtsdeurwaarders in Nederland. Wigger Van het Laar neemt hierin uiteraard ook haar verantwoordelijkheid.

Bellen is oplossen

Om deze reden is de KBvG afgelopen week de campagne 'bellen is oplossen'. Daarmee wil de KBvG - namens haar leden/gerechtsdeurwaarders – burgers en ondernemers stimuleren snel te bellen om betalingsproblemen op te lossen. Door te bellen met de gerechtsdeurwaarder kan men de situatie bespreken en kan er een passende oplossing worden gezocht; dat voorkomt dat hun schulden onnodig verder oplopen.

Lees hieronder het persbericht van de KBvG. 


Deurwaarders: snel bellen bij coronaschulden

De Nederlandse gerechtsdeurwaarders verwachten de komende tijd vaker te maken te krijgen met particulieren en ondernemers die als gevolg van het coronavirus in financiële problemen komen. In een op 1 april gestarte STER-campagne roept beroepsorganisatie KBvG hen op snel contact op te nemen als een deurwaardersbrief op de mat valt. "Hoe eerder men belt, des te eerder kunnen we een oplossing bereiken", aldus Wilbert van de Donk, voorzitter KBvG.

Gerechtsdeurwaarders zien aankomen dat mensen door het coronavirus in de financiële problemen komen. Mkb-ondernemers die ineens hun omzet zien wegvallen, zzp'ers met een lege werkagenda maar ook particulieren die zonder werk zitten: velen van hen hebben nog nooit met een deurwaarder te maken gehad. Met de campagne 'bellen is oplossen' willen gerechtsdeurwaarders hen stimuleren snel te bellen met de gerechtsdeurwaarder, zodat de situatie besproken en opgelost kan worden opgelost. Dat voorkomt dat hun schulden oplopen.

Geen onwil, maar onmacht

Van de Donk: "Als gerechtsdeurwaarders komen we in actie wanneer een rekening niet betaald wordt. Dat wil niet zeggen dat we alleen maar komen 'innen'. Door de situatie te bespreken kunnen we helpen het probleem zo snel en zo goed mogelijk op te lossen. Vergeet niet dat hier geen sprake is van onwil, maar van onmacht. Vrijwel niemand heeft deze crisis zien aankomen; veel mensen zijn erdoor overvallen en er ook financieel direct door geraakt."

De campagne 'bellen is oplossen' wordt mede mogelijk gemaakt door de STER die zendtijd ter beschikking heeft gesteld. Naast radiospotjes is ook een website online gebracht. Ook gaat de KBvG de campagneboodschap via sociale media onder de aandacht van het publiek brengen. 

Explootvrije dagen
Deurwaarders in coronatijd
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
dinsdag 02 maart 2021

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven