Belang van mediaton in tijden van COVID

mediation-kopie

Communicatie is nu misschien wel belangrijker dan ooit. MfN-registermediators zijn extra hard nodig in deze tijd, waarin conflicten sneller (dreigen te) ontstaan tussen allerlei verschillende partijen. Mediator en buurtbemiddelaar Karin Wigger over het belang van mediation, juist nu.

Het artikel in de Twentsche Courant Tubantia, van 29 april jl. maakt dit maar weer eens duidelijk.

'Bonje met de buren' Wilde feesten, verbouwingen, overhangende takken: er zijn tal van redenen voor ruzies tussen buren. Die kunnen het woongenot flink vergallen. Vier veel komende ergernissen die ruzies kunnen veroorzaken worden in dit artikel benoemd: geluidsoverlast, erfgrens, erfafscheiding en bomen en overhangende takken.

Tubantia 
Voorkom de gang naar de rechter 

 Als buurtbemiddelaar kom ik de vier genoemde voorbeelden van ergernissen veel tegen. Meestal kunnen we dit als buurtbemiddelaars wel oplossen, maar soms ligt het probleem dieper en ligt er een andere problematiek aan ten grondslag. Dan kan de buurtbemiddelaar het niet meer oplossen. Dan word ik als MfN-register mediator ingeschakeld. Een gang naar de rechter is immers in veel gevallen niet wat mensen willen. Ze willen een oplossing, maar komen er zelf niet meer uit. Ze draaien in cirkels en zien de oplossing niet meer.

In deze coronatijd werken en leven we thuis, is ons dagelijks ritme verstoord en maken we ons meer zorgen. Hierdoor hebben we ook een iets korter lontje en daardoor misschien net even wat minder begrip voor de ander. Daardoor dreigen er conflicten te ontstaan. Niet alleen tussen buren, zoals dit het krantenartikel wordt beschreven, maar ook tussen huurders en verhuurders, werknemers en werkgevers of leveranciers en hun klanten. 

Conflicten oplossen 

Nu het ernaar uitziet dat we nog wel een tijd moeten leven met het coronavirus in ons midden willen en kunnen we deze conflicten niet meer parkeren. We willen deze conflicten opgelost zien. De verhuurder wil toch zijn huurpenningen, de huurder wil toch niet meer overlast ervaren van zijn buren ondanks het begrip voor de lastige situatie, de leverancier wil toch zijn rekening betaald zien.

Door de conflicten of problemen snel te signaleren en hier iets aan te doen zorg je ervoor dat ze niet oplopen totdat ze bijna onoplosbaar zijn geworden. Als registermediator kan ik zorgen dat partijen snel met elkaar in gesprek komen. Ik breng de communicatie weer op gang en kan voorkomen dat je bij de rechter terecht komt. 

Krachtig in oplossingen  

Wigger Van het Laar is krachtig in oplossingen. Hiervoor hebben wij diverse diensten en experts die zorgen voor deze oplossingen. Mediation zoals hierboven is omschreven is hier één van. Daarnaast bieden wij onze expertise aan op het gebied van incasso, juridisch advies en hebben wij deskundige gerechtsdeurwaarders en huurspecialisten in huis.

Voor deze diensten en experts geldt dat wij de juiste aanpak kiezen voor het aangedragen probleem of conflict. Wij kiezen voor een krachtige oplossing en dat betekent dat wij ons vakmanschap, onze kennis combineren met een persoonlijke benadering, onze 3D visie en ons bewust zijn van wat er speelt bij onze klanten. Door deze combinatie van hard en hart benaderen wij ieder conflict op onze eigen manier en zorgen wij voor het maximale resultaat. 

Bestuursaansprakelijkheid
Jaarkalender voor thuis
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
vrijdag 21 januari 2022

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven