Almelo Academy

uitalmelo
Voor leerlingen van 5 havo en 6 vwo organiseert de Stichting UitAlmelo.nl interessante bedrijfsbezoeken bij prachtige Almelose bedrijven. Ze doen dit voor gemotiveerde leerlingen van Het Erasmus, PiusX, CSG het Noordik en Canisius. Ook Wigger Van het Laar is aangesloten bij de stichting UitAlmelo.nl en leverde op 28 november een bijdrage aan de Almelo Academy.


Almelo Academy Legal

Het doel van Almelo Academy Legal is om iedereen die geïnteresseerd is in het juridische vakgebied kennis te laten maken met het brede werkveld, waarin de leerlingen later als jurist of juridisch medewerker kunt gaan werken. In totaal bezochten ruim 25 studenten in de week van 25 t/m 28 november vier bedrijven om kennis te maken met het werken in de juridische sector.  "Het is een goed concept en past bij een ondernemende gemeente als Almelo. In Almelo zijn prachtige bedrijven gevestigd die in de toekomst veel te bieden hebben voor de studenten. De noodzaak om naar het westen te verhuizen voor een goede baan is er dus niet; in Almelo is namelijk altijd wat te doen!", aldus Richard van het Laar over zijn motivatie om een bijdrage te leveren aan Almelo Academy.

College Richard van het Laar

Op donderdag 28 november gaf Richard van het Laar een college op Het Erasmus in Almelo om onder andere zijn kennis en ervaring als gerechtsdeurwaarder te delen. De andere bedrijven die vorige week bezocht werden door de studenten waren BoldingDavids notarissen, Gemeente Almelo (afdeling Juridische Zaken) en de rechtbank in samenwerking met Daniels Huisman Advocaten. 

Richard over deze middag: "Het is altijd leuk om iets over je eigen vakgebied te vertellen. Voorafgaand aan de presentatie heb ik aan de leerlingen gevraagd welk beeld ze van de gerechtsdeurwaarder hebben. Hieruit kwam naar voren dat de meeste leerlingen denken dat een deurwaarder iedere dag huizen aan het leeghalen is en inboedels uit de woning verkoopt. Eén de doelen van de lezing was om onder meer deze beeldvorming te bestrijden. Het vak van deurwaarder houdt namelijk veel meer in. De beelden die we tegenwoordig zien op televisie zijn beelden van maatregelen die pas als uiterste middel worden ingezet. Tijdens het college hebben we een aflevering van 'Schuldig' gekeken. Dit documentaireserie geeft namelijk wel een reëel beeld van de schuldenproblematiek weer."

Almelo heeft veel te bieden

Met het college hoopt Richard het beeld van de studenten te hebben verruimd: "Hopelijk weten ze nu dat de deurwaarder veel meer doet dan alleen huisuitzettingen. Ook hoop ik dat ze weten dat wij, Wigger Van het Laar, veel meer zijn dan een gerechtsdeurwaarder en incassobureau. Het is een prachtig vak, en ondanks dat het mooi was om te zien dat de studenten al weten wat ze in de toekomst willen gaan doen, ga ik ervan uit dat ze hun keus heroverwegen. Misschien willen ze na het college niet meer de advocatuur in of officier van justitie worden, maar een gerechtsdeurwaarder bij Wigger Van het Laar. Al met al hoop ik dat ze in ieder geval in Almelo blijven, want het heeft hen veel te bieden en andersom ook!". 

Ook in 2017 leverde Wigger Van het Laar een bijdrage aan Academy Almelo Legal. Toen bezochten de studenten het kantoor aan de Wierdensestraat. 

Aangepaste openingstijden
Positieve uitkomst rechtmatigheidsaudit SNG
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
dinsdag 14 juli 2020

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven