Onze juridische expert: Emily Asbroek

Jong, bevlogen en een tikkeltje perfectionistisch; drie termen die ons nieuwste collega Emily Asbroek omschrijven.


​'Ik zie mezelf als een echte Twentenaar, ondanks mijn half Australische-bloed. Tijdens mijn rechtenstudie heb ik een tijdje in Nijmegen gewoond, maar merkte al snel dat Hengelo weer lonkte. Ik vind 't hier gewoon heel fijn. Daarom was de keuze voor Wigger Van het Laar ook niet meer dan logisch; een organisatie die staat voor de nuchtere Twentse cultuur, met een no-nonesense mentaliteit.'


Wat doe jij binnen Wigger Van het Laar?

Bij Wigger Van het Laar ben ik samen met mijn collega Susan onder andere verantwoordelijk voor het juridische deel van dossiers. Dat klinkt breed, want dat is het ook. Van huurrecht gerelateerde zaken zoals ontruiming tot bijvoorbeeld overeenkomsten die ontbonden moeten worden; alles komt voorbij. En dat maakt het werk ook zo leuk en uitdagend!


Daarnaast krijgen de medewerkers hier veel verantwoordelijkheid, dat spreekt mij enorm aan. Door zelf verantwoordelijkheid te krijgen en te nemen ontvang ik hier de persoonlijke ontwikkeling die ik wens, maar ook van mezelf eis. Mijzelf blijven ontwikkelen is een must, zeker op mijn jonge leeftijd.


Dat wil overigens niet zeggen dat ik geen ervaring heb. Tijdens mijn rechtenstudie kon ik al vroeg aan de slag bij een advocatenkantoor hier in de regio. Eerst als stagiaire, daarna als juridisch medewerkster. Ik ben hen dankbaar voor de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt en alles wat ik daar heb geleerd.


Wat spreekt je aan bij Wigger Van het Laar?

'Nou, naast de verantwoordelijkheid en de diversiteit aan taken wordt er actief gesleuteld aan de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Zo krijgen we elk jaar scholingsgeld dat we kunnen gebruiken voor onze persoonlijke ontwikkeling. Dit hoeft niet per se werkgerelateerd te zijn. De gedachte daarachter kan ik mij goed mee identificeren; gelukkige medewerkers zijn productieve medewerkers'.


Daarnaast merk ik dat mensen bij Wigger Van het Laar voor elkaar willen werken; nét dat stapje extra willen doen. En dat werkt ook door in het resultaat. Met goed teamwork kom je immers veel verder!


Tot slot, en niet geheel onbelangrijk: de manier van werken. Het respectvol omgaan met mensen; of het nu gaat om de debiteur, gedaagde of de cliënt. We zijn allemaal mensen. Natuurlijk moet ik soms ook hard zijn en doorpakken, maar dit gebeurt met mate. Daarom ligt een typische uitspraak van dit kantoor dichtbij mij; 'vanuit de menselijke maat handelen'. Hoewel ik procederen het leukste aan mijn werk vind, ga ik hiertoe alleen over als het geschil daar écht om vraagt.


En wat doe naast je werk?

Wintersport! Skiën, snowboarden; het maakt niet uit. Van sneeuw en bergen word ik dolgelukkig. Liever één keer per jaar op wintersport dan drie keer naar de zon. Daarnaast houd ik van reizen. Niet zozeer om het reizen zelf; maar om nieuwe mensen, culturen en bezienswaardigheden te ontdekken. Er is zoveel te zien en te leren in de wereld. Australië is één van mijn favoriete bestemmingen; maar misschien heeft dat wel met mijn Australische roots te maken.. ;)


Wil je verder nog iets kwijt?

'Ja, ik vind het belangrijk te laten weten dat ik heel toegankelijk ben. Als je juridische vragen hebt of je loopt ergens tegenaan en je weet niet welke stappen je moet ondernemen, neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik sta je heel graag te woord om samen tot een mooie oplossing te komen!'

Begrijpelijke taal door deurwaarders voor debiteuren

In een wereld waar communicatie steeds meer vertrouwt op geschreven woorden...

Vooruit kijken is beter dan verwijten

Onlangs heb ik  een mediation-traject afgerond met twee directeuren van twe...

Goede Algemene voorwaarden om juridische problemen te voorkomen

Een juridisch geschil; over het algemeen zit niemand daar op te wachten. Ee...

Top 10 smoezen

Van 'enge deurwaarder' naar 'behulpzame probleemoplosser'

Debiteurenbeheer door WVHL

In onze eerdere blog hebben wij u diverse tips gegeven om een goed debiteur...

Gerechtsdeurwaarder als compassievol regisseur?

De gerechtsdeurwaarder is een belangrijke spin in het web als het om het ma...

Facturen sneller betaald krijgen

Waarom is het belangrijk om een goed debiteurenbeheer te hebben? Een goed d...

Algemene termijnenwet 2023: Feestdagen en gelijkgestelde dagen