Onze executie expert: Emke de Jager

Inmiddels kent ze haar weg al binnen Wigger Van het Laar en voelt het alsof ze er al jaren werkt. Toch willen we jullie graag nog even kennis laten maken met Emke de Jager, onze zeer gewaardeerde executie expert en jurist.


​"Een half jaar lang ben ik inmiddels al werkzaam bij Wigger Van het Laar en nog geen seconde spijt…Waarom? Dat leg ik verderop in het artikel uit. Het werken bij een gerechtsdeurwaarder en incassobureau is wellicht niet voor iedereen de meest voor de hand liggende keuze. Grotendeels misschien wel door het imago van deze branche. Toch was er iets in de vacature dat mij aantrok en ben ik een sollicitatiebrief gaan schrijven.

In het sollicitatiegesprek werd ik heel enthousiast… Incasseren vanuit de menselijke maat was de term die over tafel kwam die mij overtuigde. En gelukkig was het enthousiasme wederzijds!"


Incasseren vanuit de menselijke maat dus… Wat betekent dat?
"Onlangs kreeg ik een compliment van een debiteur dat hij mijn menselijke benadering zo ontzettend fijn vond. Daarmee sla je de spijker eigenlijk al op z'n kop. Het moeten incasseren is in basis niet altijd leuk, omdat er een partij in het spel is die niet aan zijn/haar financiële verplichten kan of wil voldoen.


De uitdaging zit 'm echter in de aanpak: Hoe is de situatie? Wat is het achtergrondverhaal? Met wie heb ik te maken? En dan de belangrijkste vraag; hoe moet ik communiceren om het uiteindelijke doel te bereiken? En daar komt het menselijke aspect om de hoek kijken. Door begrip te tonen, mee te denken en respectvol en menselijk om te gaan met alle betrokkenen heb je in de meeste gevallen grote invloed op een positieve uitkomst van een zaak. En dat is precies wat voor mij 'incasseren vanuit de menselijke maat' betekent."


Mijn werkzaamheden als executie expert?
"Ik behandel de dossiers vanaf de start van het executietraject. Ik onderzoek de verhaalsmogelijkheden en het liefst kom ik altijd persoonlijk in contact met de debiteur zodat ik echt een goed beeld krijg van de hele situatie. Ik denk graag in oplossingen en ik probeer te achterhalen wat er wél mogelijk is. Als ik in een dossier uiteindelijk een goede uitkomst behaal, geeft mij dit veel voldoening."


Ik ben eigenlijk nog maar 'net' uit de schoolbanken en heb in een relatief korte periode al ontzettend veel geleerd bij Wigger Van het Laar. Maar besef mij ook dat ik nog verder kan, en wil, ontwikkelen. Ik krijg hier volop de ruimte, maar vooral ook het vertrouwen om dat te doen. En daar ben ik dankbaar voor.

Geen enkele zaak is hetzelfde waarbij elke keer weer iets nieuws leer. De ene keer dingen die ik goed doe en de volgende keer weer kan toepassen, de andere keer 'foutjes' die ik de volgende keer anders moet doen."


Juridische vraagstukken
"Naast de executiezaken kunnen klanten overigens ook bij mij terecht met verscheidene juridische vraagstukken. Ik houd ervan om mij in een onderwerp vast te bijten en iets tot op de bodem uit te zoeken. Leest u dit artikel dus nu en heeft u behoefte aan een jurist die meedenkt? Ik zit er klaar voor! ;)"


Wil je verder nog iets delen?
Ja, mijn geluk als jurist en executie-expert hier in Almelo raakt het hoogtepunt als ik een mooie en/of ingewikkelde zaak tot een goed einde weet te brengen. Zo heb ik onlangs in een zaak met een debiteur een mooie schikking kunnen treffen voor mijn klant. Waarbij zowel klant als debiteur erg tevreden waren met de uitkomst. Komtie weer: Incasseren vanuit de menselijke maat.

Begrijpelijke taal door deurwaarders voor debiteuren

In een wereld waar communicatie steeds meer vertrouwt op geschreven woorden...

Vooruit kijken is beter dan verwijten

Onlangs heb ik  een mediation-traject afgerond met twee directeuren van twe...

Goede Algemene voorwaarden om juridische problemen te voorkomen

Een juridisch geschil; over het algemeen zit niemand daar op te wachten. Ee...

Top 10 smoezen

Van 'enge deurwaarder' naar 'behulpzame probleemoplosser'

Debiteurenbeheer door WVHL

In onze eerdere blog hebben wij u diverse tips gegeven om een goed debiteur...

Gerechtsdeurwaarder als compassievol regisseur?

De gerechtsdeurwaarder is een belangrijke spin in het web als het om het ma...

Facturen sneller betaald krijgen

Waarom is het belangrijk om een goed debiteurenbeheer te hebben? Een goed d...

Algemene termijnenwet 2023: Feestdagen en gelijkgestelde dagen