Facturen sneller betaald krijgen

Tips voor een goed debiteurenbeheer

Waarom is het belangrijk om een goed debiteurenbeheer te hebben? Een goed debiteurenbeheer zorgt ervoor dat facturen sneller betaald worden. Dit is belangrijk, want hoe langer facturen openstaan, hoe groter het risico dat de klant uiteindelijk niet meer betaalt. Dit wilt u uiteraard voorkomen.


Maar… debiteurenbeheer kost veel tijd en aandacht en doet u er niet zomaar even bij. Daarnaast vergt het bepaalde kennis en vaardigheden. Hieronder vindt u een aantal tips die direct resultaat zullen opleveren.


4 bruikbare tips voor een succesvol debiteurenbeheer

1. Stel algemene voorwaarden op

Leg betalingsafspraken zo zorgvuldig mogelijk vast in uw algemene voorwaarden. Dit voorkomt problemen in de toekomst. 
Heb je hier hulp bij nodig? Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van algemene voorwaarden. Bekijk onze blog of neem contact met ons op

2. Stel termijnen

Bepaal voor uzelf welke termijnen u wilt hanteren. U dient direct na levering of het verrichten van de werkzaamheden te factureren en in de factuur een betalingstermijn op te nemen. Het kan zinvol zijn om een boekhoudingsprogramma met automatische opvolging aan te schaffen. Het is belangrijk om een strak debiteurenbeheer te voeren, zodat de facturen niet te lang blijven liggen.

3. Verstuur herinnering en 14-dagen brief tijdig

Als de betalingstermijn is verstreken, kunt u de klant een herinnering sturen. Dit kan per whatsapp, e-mail of post. Vermeld hierbij duidelijk het openstaande bedrag en de vervaldatum.


Blijft een betaling uit? Stuur dan een 14-dagen brief. Dit is een schriftelijke aanmaning. In de 14-dagen brief staan de gevolgen van het niet betalen van de factuur en de hoogte van de te vorderen incassokosten. Door het stellen van een grens met consequenties is de ervaring dat facturen sneller worden voldaan. Voor een voorbeeld van een 14-dagen brief kunt u op onderstaande button klikken.


4. Plan een adviesgesprek in

Als financieel-juridisch expert zijn wij deskundig op het gebied van debiteurenbeheer. Vragen of hulp nodig? Plan een gratis adviesgesprek met ons in via onderstaande mogelijkheden:

Of stuur een Whatsapp bericht naar 06-20 87 04 05

Bel ons

Mail ons

Plan afspraak

 Wij hopen dat u wat aan deze tips heeft en wensen u veel succes met uw debiteurenbeheer!