Almelo Academie 2021: Wigger Van het Laar doet mee!

'Hoe leuk is die baan? Kom alles te weten over jouw toekomst'… Zo klinkt het credo van de Almelo Academy 2021. Een initiatief om nieuwsgierige HAVO 5 en VWO 6 leerlingen van het Pius X College, Noordik Lyceum, het Erasmus en Canisius een inkijk te geven in diverse Almelose bedrijven.


​In de week van 22 t/m 26 november zullen de deelnemende bedrijven laten zien welke producten of diensten ze leveren, hoe deze tot stand komt en wat het bedrijf uniek maakt. Daarnaast wordt uitleg gegeven over loopbaankansen en welke studie(s) nodig zijn om het werk te kunnen verrichten.

De deelnemende bedrijven zijn in verschillende branches verdeeld, namelijk: Legal, HighTech, Health, Economics & Finance, Hospitality / Facility, Business & Landbouw en Public.


Wij vinden het van belang een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en het inzicht geven van kansen aan de jeugd; zij hebben immers de toekomst, luidt het cliché. En niets is minder waar. Vandaar onze deelname aan dit initiatief.
Samen met BoldingDavids notarissen en de De Rechtbank / Daniel Huisman Advocaten vormen wij het trio om te zorgen dat leerlingen enthousiast worden van het thema Legal. En daar gaan we voor zorgen.


Vanuit onze kant zullen leerlingen worden meegenomen in de wereld van deurwaarders en incasso-specialisten. Wat we hen vooral willen meegeven is dat deurwaarder geen boeman is die met donder en geweld deuren intrapt om geld te incasseren, maar iemand is die op een verantwoordelijke maatschappelijke en menselijke manier willen meehelpen aan het oplossen en voorkomen van schuldenproblematiek.

We kijken ernaar uit om de enthousiaste leerlingen te ontvangen de 23e!

Begrijpelijke taal door deurwaarders voor debiteuren

In een wereld waar communicatie steeds meer vertrouwt op geschreven woorden...

Vooruit kijken is beter dan verwijten

Onlangs heb ik  een mediation-traject afgerond met twee directeuren van twe...

Goede Algemene voorwaarden om juridische problemen te voorkomen

Een juridisch geschil; over het algemeen zit niemand daar op te wachten. Ee...

Top 10 smoezen

Van 'enge deurwaarder' naar 'behulpzame probleemoplosser'

Debiteurenbeheer door WVHL

In onze eerdere blog hebben wij u diverse tips gegeven om een goed debiteur...

Gerechtsdeurwaarder als compassievol regisseur?

De gerechtsdeurwaarder is een belangrijke spin in het web als het om het ma...

Facturen sneller betaald krijgen

Waarom is het belangrijk om een goed debiteurenbeheer te hebben? Een goed d...

Algemene termijnenwet 2023: Feestdagen en gelijkgestelde dagen